Breaking News
recent

Έσοδα από τα "άχρηστα υλικά" για τον ΟΣΕ

-Απομακρύνθηκαν πριν από μερικές ημέρες από την περιοχή κοντά στη διάβαση του Σταθμού 

Το άχρηστο σιδηροδρομικό του υλικό αξιοποιεί τα τελευταία χρόνια ο ΟΣΕ, εκποιώντας το και εξασφαλίζοντας έσοδα από τη διαδικασία. 

Πρόκειται για ράγες, σιδερένιους στρωτήρες, καλώδια χαλκού και άλλα υλικά τα οποία κατά καιρούς διάφοροι επιτήδειοι έχουν επιχειρήσει να κλέψουν από το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Ο ΟΣΕ αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στο φαινόμενο αυτό, αξιοποιώντας ο ίδιος το άχρηστο σιδηροδρομικό υλικό. 

Εκποιήθηκαν ράγες στην Ξάνθη
Στη διαδικασία της εκποίησης συμπεριελήφθη και το υλικό από την περιοχή της Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα ράγες και σίδερα τα οποία επί σειρά ετών “κάθονταν” κοντά στις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης αλλά και παραπλεύρως των σιδηροδρομικών γραμμών στο ύψους της οδού Ανδρέα Παπανδρέου. 

Ο ανάδοχος του σχετικού έργου, το οποίο βγήκε προσφάτως σε δημοπρασία, απομάκρυνε τις προηγούμενες ημέρες σιδηροδρομικό υλικό από την περιοχή με γερανοφόρα οχήματα, αφήνοντας ζεστό χρήμα στα ταμεία του ΟΣΕ. 

1,736 εκατ. ευρώ έσοδα!
Μέσα στο 2014, ο ΟΣΕ εισέπραξε 1,736 εκατ. ευρώ από τη διαδικασία εκποίηση του άχρηστου υλικού ενώ την ίδια χρονιά ολοκληρώθηκαν οι συμβάσεις του 2013 και υπεγράφησαν 14 νέες. 

Συνολικά μέχρι και σήμερα έχουν εκποιηθεί 196 άχρηστα σιδηροδρομικά οχήματα της περιφέρειας Πελοποννήσου (μετρικής γραμμής) και 16.000 τόνοι άχρηστου σιδηροδρομικού, μη τροχαίου υλικού, προϋπολογιζόμενης συμβατικής αξίας 5,714 εκατ. ευρώ. Από αυτά εισπράχθηκαν το 2014 1,736 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι το 2015 ο ΟΣΕ θα εισπράξει άλλα 2,8 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία των εισπράξεων από τις εκποιήσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2016. 

Σημειώνεται ότι οι εκποιήσεις πραγματοποιούνται με ανοιχτούς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, με απόλυτη διαφάνεια, μέγιστη δημοσιότητα, ενώ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΣΕ, η συμμετοχή σημαντικού αριθμού υποψήφιων αναδόχων δημιούργησε συνθήκες αυξημένου ανταγωνισμού.
On Air Media Group

On Air Media Group

Από το Blogger.