Breaking News
recent

Ιστορική γκάφα για τον μισό αιώνα Καρναβαλιού

Μισό αιώνα συμπληρώνει φέτος ο θεσμός των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών στην Ξάνθη και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου επέλεξε να το γιορτάσει με μια ιστορική γκάφα!  

Στο πρόγραμμα των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, που τυπώθηκε με χρήματα των δημοτών και ξεκίνησε να διανέμεται από την προηγούμενη εβδομάδα, επιλέχθηκαν και συμπεριελήφθησαν ως χορηγοί επικοινωνίας του Καρναβαλιού μόνο 4 ΜΜΕ, δύο από την Ξάνθη και δύο από τη Θεσσαλονίκη, με το σύνολο των τοπικών ΜΜΕ να περιθωριοποιείται και να απαξιώνεται από τους διοργανωτές. 

Μέχρι σήμερα και παρά τον ντόρο που προκλήθηκε γύρω από τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία μπορεί να εξηγηθεί, δεν υπήρξε καμία αντίδραση ανάλογη του μεγέθους της γκάφας, γεγονός που καταδεικνύει πως αυτή υιοθετείται ως πρακτική από πλευράς του Δήμου. Άλλωστε δεν είναι πρωτοφανές συμβάν η προσπάθεια απαξίωσης του έργου και των υπηρεσιών που παράγουν και προσφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία αντιμετωπίζονται κατά καιρούς από ορισμένους περαστικούς και τυχάρπαστους μανδαρίνους της πολιτικής ως “φτωχοί και κατώτεροι συγγενείς”. 

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως σε κανένα άλλο ΜΜΕ, πέραν των εν λόγω, δεν ζητήθηκε να εκφράσει τη θέλησή του ή μη να συμπεριληφθεί στους χορηγούς επικοινωνίας του Καρναβαλιού. Προφανώς οι εμπνευστές της απίστευτης αυτής απόφασης θεωρούν το Καρναβάλι της Ξάνθης ως προσωπικό τους κτήμα, ή μάλλον ως το προσωπικό τους “μαγαζί” και κόβουν και ράβουν κατά το δοκούν, ικανοποιώντας τις δικές τους μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Τέτοιες πρακτικές σίγουρα αμαυρώνουν την πολύχρονη ιστορία του θεσμού, και ενδεχόμενα καταδεικνύουν και την παρακμή που αυτός βιώνει όταν πέφτει στα χέρια ανθρώπων άσχετων με τον πολιτισμό, την ιστορία και την κουλτούρα αυτής της περιοχής. 

Φαίνεται πως κάποιοι επιλέγουν τον δρόμο της απομόνωσης, περιθωριοποιώντας το σύνολο των ΜΜΕ, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για το κοινωνικό σύνολο ενώ σίγουρα είναι οι ίδιοι αυτοί που όταν αντιληφθούν το μεγαλείο των λαθών τους θα τρέχουν να χτυπούν τις πόρτες αυτών που με περισσή ευκολία απαξιώνουν σήμερα. Βέβαια, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και στο τέλος, τέλος κρίνεται απ' αυτές. 
On Air Media Group

On Air Media Group

Από το Blogger.