Breaking News
recent

Μοίρασε κλήσεις η Τροχαία

-Το απόλυτο χάος για ακόμη ένα Σάββατο στους δρόμους της πόλης με τα... άτακτα παρκαρίσματα 

Κλήσεις σε παραβάτες του Κ.Ο.Κ. μοίρασε για ακόμη ένα Σάββατο η Τροχαία στην Ξάνθη, βεβαιώνοντας πρόστιμα σε βάρος οδηγών που είχαν σταθμεύσει παράνομα τα Ι.Χ. τους μέσα στην πόλη. 

Πρόκειται για Ι.Χ. τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί είτε πάνω σε πεζοδρόμια είτε σε χώρους όπου απαγορεύεται η στάθμευση, φαινόμενο που μόνο πρωτοφανές δεν είναι για την πόλη της Ξάνθης ειδικά τα τελευταία χρόνια. Επί της οδού Κουγιομτζόγλου στο ύψος της Μπροκούμη, ήδη από νωρίς το πρωί της ημέρας οδηγοί είχαν σταθμεύσει τα Ι.Χ. τους τόσο εντός των χώρων στάθμευσης στη δεξιά πλευρά του μονόδρομου όσο και πάνω στο πεζοδρόμιο, στα αριστερά. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από την Τροχαία η οποία και έγραψε όλα τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα. 

Σύνηθες φαινόμενο
Τα... άτακτα παρκαρίσματα μέσα στην πόλη της Ξάνθης αποτελούν τα τελευταία χρόνια μια δυσάρεστη πραγματικότητα, ενώ της ημέρες και ώρες αιχμής στο κέντρο της πόλης επικρατεί ένα χάος, με τις κλήσεις να πέφτουν βροχή χωρίς ωστόσο οι οδηγοί να συμμορφώνονται. Μπάρες και θέσεις αναπήρων καταλαμβάνονται αυθαιρέτως, πεζοδρόμια καταπατούνται από Ι.Χ., μηχανάκια ακόμη και αυτοκίνητα διέρχονται από πεζοδρόμους ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου διανομείς – και πιο μάλιστα συγκεκριμένης εταιρίας – ακινητοποιούν τα φορτηγάκια τους κυριολεκτικά όπου τους βολεύει μέσα στην πόλη, έχοντας κατά νου μόνο το πως θα εξυπηρετηθούν οι ίδιοι.  

Το τελευταίο διάστημα οι επιδρομές της Τροχαίας γίνονται όλο και πιο έντονες, ενώ μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα από τα μάτια και τις φωτογραφικές μηχανές των ίδιων των κατοίκων της πόλης, που απαθανατίζουν τα κακώς κείμενα στους δρόμους της Ξάνθης ενώ στη συνέχεια τα αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δεικτικά σχόλια. 

Πρόβλημα η στάθμευση 
Το πρόβλημα, πέραν της ανευθυνότητας ορισμένων εκ των οδηγών, πηγάζει κυρίως από την έλλειψη χώρων στάθμευσης κυρίως στο κέντρο της πόλης αλλά και τις αλλαγές που έχει επιφέρει στον βασικό εμπορικό κορμό της πόλης το έργο της ενοποίησης των πλατειών. Σημαντικά προβλήματα έχει δημιουργήσει και το γεγονός πως το Δημοτικό Πάρκινγκ επί σειρά μηνών παραμένει ανεκμετάλλευτο και κλειστό, με τις προς διάθεση θέσεις στάθμευσης να περιορίζονται ακόμη περισσότερο.  
On Air Media Group

On Air Media Group

Από το Blogger.